Відбір на Євро-2024

Грузія – Греція – 0:0, по пенальті – 4:2.

Вилучення: Лорія, 46 (за межами поля)

Греція не грала на великих турнірах з 2014 року (чемпіонат світу у ПАР), Грузія – у незалежній історії до таких взагалі не наближалася. Враховуючи гарячий темперамент і тих, і інших, можна було з великою впевненістю очікувати "жаркий" матч.

Так воно в підсумку і вийшло. Перший тайм голів не приніс. Пройшов він загалом вкрай нервово та фактично без моментів. Перші півгодини суперники демонстрували найвищий темп. Тільки потім він поступово спав. Ну а під саму завісу підопічні Саньоля цілком могли відкрити рахунок: Шенгелія досить несподівано пробив зі штрафного під поперечку, і воротар греків Влаходімос з дуже великими труднощами ліквідував загрозу.

Після закінчення першого тайму футболісти обох команд влаштували бійку, внаслідок чого запасний воротар грузинської збірної Гіорги Лорія був вилучений з лави запасних.

Малюнок гри не змінився і після перерви. Як і наприкінці першого тайму, під кінець другого різко додали грузини, але загалом греки виглядали цілісніше і грамотніше.

У додатковий час обидві команди мали хороші моменти, але у грузин не вистачило фарту Давіташвіли та Цитаішвілі, а у греків – Мавропаносу.

А у серії пенальті господарі схибили один раз, а гості – двічі. Це і коштувало їм фіналу чемпіонату Європи. Героєм серії став воротар грузинів Гіоргі Мамардашвілі – одноклубник нашого Романа Яремчука.

Тож, Грузія – на Євро! У фіналі вона зіграє у групі F разом з Туреччиною, Португалією та Чехією.