"100% є зміни у збірній України. Як іноді говорило те покоління: "Ми і пили, і грали". Це покоління відрізняється. Багато хто вже в Європі, де така конкуренція, що розслабитися не можна, а втратити своє місце ніхто не хоче. І зміна поколінь у нас у збірній відбулася гладко.

Я себе згадую, коли тільки приїхав у національну збірну, мене викликали перед грою зі збірною Іспанії. Я просто пам'ятаю – коли приїхав у готель, то зі мною півкоманди не привіталося навіть. Я боявся вийти з кімнати. Я реально боявся вийти з кімнати. Для мене ці футболісти – ті гравці, на яких я виріс, на яких я дивився тільки по телевізору, і сьогодні побачив вперше у реальному житті... Була трошки така скутість. Я був трошки затиснутий.

Зараз молоді хлопці приїжджають, вони розмовляють з тобою на одному рівні, тому що, перш за все, інше покоління, але ти теж себе намагаєшся так розташувати, дати їм цей простір свободи, щоб вони говорили з тобою на рівних. Ти не відчуваєш цієї різниці у 7 років. Я зараз подивлюсь – хлопці 19-20 років, а мені вже 27. Раніше я собі дозволяти такого не сильно міг, але зараз все інакше, і це добре. Я думаю, що це плюс", – розповів Зінченко у коментарі YouTube-каналу "Трендець".

Нагадаємо, вже сьогодні, 21 березня, збірна України зійдеться у півфіналі плей-офф за вихід на Євро-2024 з Боснією і Герцеговиною. Переможець дуелі у вирішальному протистоянні зіграє проти сильнішого в парі Ізраїль – Ісландія.