Вакансія з'явилася після того, як у відставку "за сімейними обставинами" пішов Роман Пилипчук, який очолював чемпіонів Молдови з жовтня минулого року. Зараз керівництво клубу розглядає низку претендентів, серед яких і два українці, повідомляють Футбольні трансфери.

Сергій Ковалець залишається без діла з літа 2023 року, коли його звільнили з Інгульця через виліт у Першу лігу. У нього є досвід роботи за кордоном – свого часу він очолював словацький Татран та литовський Тракай.

Останнім місцем роботи Олександра Рябоконя була чернігівська Десна, яка припинила існування через повномасштабне вторгнення Росії на територію України. У нього теж є невеликий досвід тренера-легіонера: у 2005-2006 роках він працював у Білорусі з мінським Динамо.

Зазначимо, що за час існування клубу з Тирасполя з ним працювало чимало українських спеціалістів: Ахмед Алескеров, Володимир Земляний, Валерій Васильєв, Олександр Голоколосов, Ігор Наконечний. Та найвищих досягнень добився, звичайно, Юрій Вернидуб, з яким Шериф у сезоні-2021/2022 вперше в історії пробився до групового етапу Ліги чемпіонів, де перемагав Шахтар та Реал.

У поточному сезоні Шериф виграв перший етап чемпіонату Молдови, але невпевнено почав ігри чемпіонської групи – дві нічиї. Тож наразі посідає у таблиці четверте місце.