"Незважаючи на довгострокову угоду, ми вважаємо за необхідне прийняти це рішення. Клуб шкодує, що змушений піти на такий крок, але не може погодитися з тим, що його цінності та стандарти ставляться під сумнів. Ми дякуємо Ріку за його роботу та відданість справі й бажаємо йому успіхів у майбутньому", – йдеться в заяві на офіційному саті клубу.

Таке рішення ухвалили після скандальної зустрічі з Генком (1:1). Справа у тому, що цей результат дозволяв обом командам виконати свої турнірні задачі, і після того, як Генк зрівняв рахунок на 86-й хвилині, суперники майже демонстративно перестали чинити один одному опір. Сидорчук провів у складі Вестерло всю гру, але "відзначився" лише жовтою карткою.

Після нічиєї, Генк зачепився за 6-е місце – останнє у топ-групі, яка далі поведе боротьбу за місця у Лізі чемпіонів та Лізі Європи. А клуб Сидорчука став 11-м, що дає йому змогу посперечатися за путівку до Ліги конференцій.

Як повідомляють бельгійські ЗМІ, Федеральна прокуратура проведе розслідування щодо цього матчу. Прокурор Ебе Верхаген хоче з’ясувати, чи домовлялися тренери про цей фарс.