Товариський матч

Карпати – Шахтар – 2:2

Голи: Костенко, 1, Аріельсон, 76 (пен.) – Траоре, 13, 34

Шахтар скористався міжнародною паузою в чемпіонаті і зіграв товариський матч проти Карпат, які ще готуються до другої частини Першої ліги. "Гірники" дали можливість зіграти гравцям, які не поїхали в розташування збірних, а львів'яни кинули в бій новачків.

Експериментальний склад Шахтаря дався в знаки вже на перших хвилинах. За лічені секунди після стартового свистка Костенко з близької відстані скористався передачею Ігора Невеса і шокував іменитого суперника.

У відповідь донеччани змогли забити двічі ще до перерви. Дублем відзначився Ласіна Траоре. Спочатку форварда ідеальною передачею вивів віч-на-віч з воротарем талановитий вихованець Віктор Цуканов – рандеву з голкіпером нападник виграв. Наприкінці першого тайму Траоре знову використав подарунок від партнера і забив у порожні ворота після прострілу Невертона.

В другій половині Шахтар випустив на поле низку молодих гравців. Цим скористались підопічні Маркевича і зрівняли рахунок. Бразильський дебютант Аріельсон з пенальті забив перший гол у футболці "зелено-білих".