Новину про відхід наставника повідомив президент клубу Геннадій Буткевич. Він зізнався, що дуже важко переносить рішення тренера та подякував йому за спільну роботу.

"Юрій Миколайович Калітвінцев прийняв рішення самостійно піти у відставку. Це було надважке для нього рішення, так само і для мене – погодити його. Юрій Калітвінцев – людина, яку я надзвичайно поважаю. З кожним роком нашої співпраці ця повага ставала тільки сильнішою. У нас сформувалися тісні і довірчі стосунки, які я дуже ціную і ніколи не забуду того, що він зробив для футбольного клубу Полісся.

Юрій Калітвінцев – людина-епоха в історії житомирського футболу. Влітку 2021 року, коли Юрій Миколайович прийняв мою пропозицію очолити команду, розпочалася нова найуспішніша епоха в історії ФК Полісся. Ми разом пройшли початок повномасштабної війни. Я можу з упевненістю сказати, що в той момент саме Калітвінцев зберіг склад. Попри постійний інтерес до наших гравців в той період, ніхто не залишив клуб. Разом з ним тоді ми пройшли дуже велике випробування. І цим складом гравців він виграв Першу лігу і вивів команду в Премʼєр-Лігу. І за це історичне досягнення ми маємо подякувати саме Юрію Миколайовичу.

Я дуже добре розумію, наскільки важко знайти достойних, чесних та мужніх людей. Найскладніше для мене – це розлучатись з людьми. Тому для мене зараз дуже складний момент. Разом з Юрієм Калітвінцевим ми пройшли довгий і складний шлях", – йдеться в заяві на офіційному сайті Полісся.