УПЛ, 20-й тур

Шахтар – Колос – 3:2

Голи: Кевін, 50, 88, Траоре, 65 – Ільїн, 8, Траоре, 90+5 (аг.)

Перший небезпечний момент Шахтар створив лише на 7-й хвилині – Судаков пробивав після передачі Коноплі, але не влучив у ворота, пробивши повз ліву стійку. Колос розігнав атаку у відповідь і... вийшов вперед: провал у центральній зоні, Ільїн обікрав Педрінью, прорвався по флангу і з гострого кута прошив Різника. Дмитро, здавалось, зачепив м'яч, але...

За трохи Назарина перспективно закинув на Сікана, той у стрибку пробив у дотик, але Фесюн видав розкішний сейв. За мить Кіріл потягнув удар від Судакова під поперечину. На 19-й хвилині Бурда на рівному місці ледь не привіз гол у свої ворота – пощастило, що Сікан зіграв відверто незграбно.

В середині тайму у всіх вболівальників збірної України йокнуло серце – Судаков опинився на газоні, тримаючись за литковий м'яз. На щастя, лікарі доволі швидко повернули Георгія у гру.

На 38-й хвилині Шахтар створив свій чи не найкращий момент – Криськів після прострілу з флангу завершував епізод ударом впритул, але захисники встигли заблокувати. Колос моментально огризнувся і ледь не подвоїв – Різник дивом зреагував на постріл Ільїна з розвороту.

По перерві "гірники" відігрались: Кевін проскочив двох захисників на лівому фланзі і закрутив низом у дальній кут, оформивши дебютний гол.

Згодом Фесюн врятував Колос після розстрілу Зубковим впритул.

В середині другого тайму Шахтар вийшов вперед: Зубков навісив зі штрафного, Цуріков перевів м'яч на дальню стійку, де його подарунком скористався Траоре, головою спрямував сферу у сітку.

Колос у намаганнях відігратись почав розкриватися, дозволяючи Шахтарю створювати швидкі контратаки. На 86-й хвилині Зубков пробивав впритул, але знову дива у рамці демонстрував Фесюн.

Та Шахтар все-таки забив: Кевін отримав діагональ на лівий фланг, змістився ближче до центру і влучно пробив у дальній кут.

На 5-й доданій хвилині Траоре оформив дубль, але з нюансом – Лассіна забив у свої ворота, скоротивши розрив до мінімуму. Арбітр, після консультацій з VAR, гол зарахував, давши одразу фінальний свисток.

Перемога принесла Шахтарю 40 очок і винесла на вершину турнірної таблиці УПЛ, Колос з 24-ма балами залишився восьмим.