Шевченківський районний суд Києва продовжив перебування екс-президента Дніпра Ігоря Коломойського в СІЗО ще на 2 місяці, повідомляє ТСН.

Адвокати бізнесмена знову просили змінити запобіжний захід на домашній арешт, адже здоров'я 61-річного олігарха з кожним днем погіршується. Суд, однак, став на бік прокурорів і продовжив термін перебування під вартою.

У Ігоря Валерійовича все ж є шанс вибратися на волю: необхідно лише сплатити заставу, яка відтепер складає 2,4 млрд – суд зменшив суму на 250 млн грн. Щоправда, раніше захист Коломойського заявляв, що їхній підопічний не збирається вносити за себе гроші.

Нагадаємо, за даними слідства, у 2013-2014 роках Коломойський незаконно заволодів 5,8 млрд гривень, створивши злочинне угруповання, яке складалося з працівників Приватбанку, засновником та акціонером якого він був. Олігарх перераховував кошти на рахунки кількох компаній, серед яких був і ФК Дніпро. Окрім цього, Коломойському інкримінують шахрайство (стаття 190) та легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом (стаття 209).