Напередодні зіркового бразильського футболіста визнали винним у зґвалтуванні дівчини в іспанському нічному клубі в грудні 2022-го та засудили до 4,5 років позбавлення волі.

Відомо, що Дані Алвес відбуватиме покарання у в'язниці Brians 2, де він перебуває під вартою ще з 2-го січня. Установу відкрили у 2007-му році, й утримують там 1500 ув'язнених.

Brians 2 дещо відрізняється від інших в'язниць. Вона розташована за 20 миль від центру Барселони й може похизуватися величезним басейном для засуджених, аби вони мали змогу охолоджуватися у спекотну погоду. В ній же відбуває покарання за сексуальне насильство такий собі Коутінью – колишній охоронець іншої екс-зірки Барселони Рональдінью.

Прикметно, що Дані Алвес далеко не найвідоміший мешканець Brians 2. Таким вважається Джон Макафі – американський мільйонер шотландського походження, засновник всесвітньо відомої компанії-розробника антивірусу McAfee.

"Життя в іспанських в'язницях схоже на перебування у готелях "Хілтон" в порівнянні з жалюгідним сюрреалізмом і дегуманізацією американських в'язниць. Тут до мене ставляться як до людини, а не як до числа", – так Макафі оцінив своє перебування у Brians 2.