Ліга Європи, перший матч за вихід в 1/8 фіналу

Шахтар – Марсель – 2:2

Голи: Матвієнко, 68, Егіналдо, 90+3 – Обамеянг, 64, Ндіає, 90

Вже на 3-й хвилині Шахтар змусив помилитися захисників Марселя і Зубков з гострого кута стріляв під поперечину – кіпер виніс на кутовий. За трохи Олександр зумів зупинити м'яч на лінії і з правого флангу прострілював у воротарський – французи вибили.

Конопля виводив Сікана сам на сам, але Данило на мить забарився і момент було втрачено.

В середині тайму Конопля знайшов довгим пасом з центра поля Зубкова на правому фланзі – Олександр миттєво перевів на хід Сікану, але той не дотягнувся. Голкіпер зіграв невпевнено, Данило встиг підвестись, віддати на Егіналдо, який і закотив сферу у сітку. Але за мить до цього арбітр свиснув і вирішив зафіксувати фол на користь Зубкова. Навіщо було зупиняти атаку "гірників"??? Судаков зі стандарту влучив у стінку.

За мить Зубков знову загрожував воротам Марселя, але заплутався, вчасно не віддав пас і змарнував перспективну атаку.

На 33-й хвилині Зубков вчергове розігнався правим флангом і стріляв у центр на партнерів – захисники встигли заблокувати. За трохи Егіналдо стріляв з лінії штрафного – по горобцях.

Наприкінці тайму Марсель підловив Шахтар біля своїх воріт, втік у стрімку контратаку, але Обамеянг так довго вирішував коли і як бити, що поховав шанс пробити. Вже у доданий час Мумбанья намагався замкнути навіс у воротарський і врізався в Різника, завдавши останньому травми. Дмитро, однак, швидко оговтався і повернувся у гру.

По перерві феєрія Зубкова продовжилась – Олександр бив з лівого флангу з кута воротарського, але знову неточно. За мить Судаков зберіг сферу на лінії і віддавав на "16-ть метрів" – ніхто не підтримав. У наступній атаці Шахтар забив вдруге: Зубков з лівого флангу прострілив у штрафний і Сікан п'ятою переправив круглого у сітку. Але знову свисток рефері за мить до цього зупинив атаку і гол не зарахували.

У відповідь новачок Марселя Мерлен головою замикав навіс – повз ворота. Цей момент став найгострішим. Гойдалки продовжувались і вже Сікан бив по воротах французів – Лопес у падінні врятував. І знову Зубков увірвався у штрафний суперника і скинув правіше на Бондаренка – удар Артема було заблоковано.

На 64-й хвилині Марсель реалізував один зі своїх нечисленних шансів – простріл з правого флангу, Конопля не дотягнувся і Обамеянг на дальній стійці легко переправив у сітку.

Не минуло і 5 хвилин як Шахтар зрівняв: Матвієнко був першим на добиванні після розіграшу стандарту.

На 73-й хвилині Ндіає виходив сам на сам, але Різник вийшов аж до лінії штрафного і завадив супернику, який впав. Пенальті арбітр не дав, а повтор підтвердив правильність рішення рефері.

За 5 хвилин до завершення матчу Різник врятував Шахтар після удару впритул від Мерлена. Однак на останній хвилині Дмитро був безсилий – Обамеянг накрутив захист "гірників", прострілив в район одинадцятиметрової позначки і Ндіає потужно пробив у лівий кут. Шахтар не опустив руки – Егіналду вистрибнув вище за інших і головою замкнув навіс від Зубкова. Неймовірний поєдинок, який залишає хороші шанси обом командам на матч-відповідь.