Матч Шахтар – Марсель відбудеться вже завтра, 15-го лютого. Стартовий свисток пролунає о 19:45 за київським часом. Номінальними господарями Фолькспаркштадіону в німецькому Гамбурзі будуть "гірники", які через широкомасштабне вторгнення росії змушені приймати єврокубкових суперників за кордоном.

Донеччани потрапили до першого раунду плей-оф Ліги Європи, посівши третє місце у групі Ліги чемпіонів з Барселоною, Порту і Антверпеном. Маріно Пушіч, який ще на початку сезону замінив на тренерському містку Патріка ван Леувена, привів донеччан до сенсаційної перемоги над Барселоною. А от поборотись за друге місце з Порту ані попередньому, ані чинному наставнику не вдалося.

До матчу з Марселем наша команда підходить з бекграундом зимових тренувальних зборів. У завершальному спарингу Шахтар розписав бліду нічию із представником другого польського дивізіону – гданською Лехією. Цю гру пропускав Тарас Степаненко. Ветеран нещодавно продовжив контракт із командою, але поки що відновлюватиметься від травми.

Більше значних втрат у команді Пушіча немає, натомість є гучні підсилення, зокрема, новачки Кевін й Марлон Гомес, які удвох обійшлися клубу в 25 мільйонів євро.

Марсель вийшов у 1/16 фіналу Ліги Європи, посівши друге місце в групі за Брайтоном на чолі з Де Дзербі. У квартеті провансальці випередили Аякс і АЕК. Французи також провально розпочали сезон в обоймі з Русланом Маліновським і новим тренером Марселіно. Іспанець швидко спекався українця, а невдовзі й сам втік від розлючених результатами команди фанатів.

"Олімпійців" прийшов рятувати легендарний Дженнаро Гаттузо. Під керівництвом нового наставника Марсель виграв 4 матчі поспіль, але згодом поступово скинув оберти. У новому році команда ще не вигравала, проваливши репетицію з Мецем (1:1).

Надійний букмекер FAVBET вважає фаворитом матчу Марсель. Коефіцієнт на перемогу провансальців у основний час становить 2,30. Звитягу Шахтаря оцінили у 3,45. Нічия помножить ставку на 3,60.

Фахівці не очікують на зливу голів. На тотал більше 2.5 голів ставлять з коефіцієнтом 1,99. На аналогічний тотал менше – 1,92. Коефіцієнт на забитий м'яч Обамеянга – 2,80. Гол Сікана експерти оцінили коефіцієнтом 3,50, а Судакова і новачка Кевіна – 5,00.