Матч проти "ірисок" був важливим для підопічних Пепа Гвардіоли у боротьбі за трофей АПЛ. Перемога дозволяла б "містянам" скинути Ліверпуль з першої сходинки. А вже за три дні на Манчестер Сіті зіграє у гостях проти Копенгагена в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів.

Гвардіола вирішив не вдаватися до значної ротації – Родрі, Альварес, Холанд, Фоден вийшли у старті. Український фулбек ліверпульців Віталій Миколенко також розпочинав матч з перших хвилин й завдав з партнерами серйозних клопотів нападу "містян" в першому таймі.

За тотальної переваги у володінні м'ячем – 74% проти 26% – Холанд і Ко не спромоглися завдати жодного удару в площину. Евертон з мізеру витиснув бодай один влучний постріл. У другій половині Ман Сіті продовжив тотальну домінацію, проте й надалі тривалий час не міг нічого створити в останній третині поля.

Відкрити рахунок господарям допоміг розіграш з кутового на 71-й хвилині. Аке класно розібрався з м'ячем у штрафному й асистував Холанду. Ще за 15 хвилин Ерлінг оформив дубль в контратаці та зняв усі питання щодо переможця.

Миколенко отримав найнижчий бал серед гравців обох команд від Sofascore – 6,1. За 90 хвилин на полі українець виграв лише одну боротьбу за позицію з п'яти і 0/3 повітряних дуелей. 7 разів втратив володіння м'ячем (частіше в атаках), тричі сфолив. 84% (26/31) його передач були точними

Манчестер Сіті набрав 52 очки та очолив турнірну таблицю АПЛ, опустивши Ліверпуль (51) на другу сходинку.