Дванадцять днів тому Росія вторглася в Україну. На тлі цих подій збірні Польщі, Швеції та Чехії відмовилася грати з агресорами у стикових матчах за вихід на чемпіонат світу. 28 лютого ФІФА та УЄФА виключили російські команди з усіх міжнародних змагань.

Проте, остаточного вердикту щодо плей-офф ЧС досі не прийнято, росіяни звернулися до Спортивного арбітражного суду в Лозанні. Тим часом ФІФА цинічно затягує час. Наразі у Цюриху не хочуть приймати жодних офіційних рішень щодо участі росіян у "стиках", інформує польський журналіст Себастьян Сташевскі.

"Конфуз ФІФА продовжується? В Україні росіяни вбивають мирних жителів, а в Цюріху вирішили пограти на час і шукати рішення, аби не карати росіян технічною поразкою. Одна з ідей – перенести наші матчі плей-офф шляху B на червень. Це абсурд", – обурюється медійник.

Ця інформація, на жаль, підтверджується офіційними інтернет-ресурсами організації. Якщо на сайті УЄФА матч Лейпциг – Спартак офіційно скасований, то ФІФА поруч з поєдинком Росія – Польща зазначає: "перенесений, дата уточнюється".