На своєму офіційному сайті донецький клуб оголосив про створення футбольної команди для людей з інвалідністю. Її учасниками стануть військові, які під час бойових дій пережили ампутацію через складні поранення.

На стартовому етапі до колективу увійдуть 20 гравців та наставник, які будуть проводити систематичні тренування в Києві та у Щасливому (Київська область). Набір футболістів і підготовка тренерів розпочнуться уже скоро. У перспективі команда має брати участь змаганнях. Зокрема, й за кордоном.

"Українські воїни, які віддали своє здоров’я, захищаючи країну від ворога, сьогодні як ніхто потребують підтримки суспільства. За різними оцінками наразі в Україні близько 50 тисяч військовослужбовців мають ампутації через поранення. Шахтар – перший клуб УПЛ, який створює команду для військових з ампутаціями.

Наше завдання – створити всі умови для того, щоб ці люди могли інтегруватися та повернутися, наскільки це можливо, до активного життя. Під час організації нової команди ми спиратимемось на міжнародну практику адаптивного футболу", – сказав у коментарі генеральний директор Шахтаря Сергій Палкін.