Після провального старту в поточній кампанії чемпіонату Італії Емполі несподівано для всіх показав зуби – спершу розгромив Монцу (3:0) з хет-триком поляка Шимона Журковскі, а згодом відібрав очки в гостьовому поєдинку проти Ювентуса (1:1). Дженоа також набрала непогану форму, оформивши безпрограшну серію в 7 матчів.

Руслан Маліновський напередодні став повноцінним гравцем "грифонів" й потрапив у стартовий склад на поєдинок проти команди Віктора Коваленка. Останній саме повернувся у склад Емполі, хоч і розпочинав матч на лаві запасних.

Господарі володіли ініціативою в першій половині. Камб'ягі на 15-й хвилині самостійно створив собі момент – увірвався до штрафного "грифонів" та небезпечно, але неточно пробив. Згодом Сабеллі таки заштовхав м'яч у ворота гостей після хаосу у воротарському, але зробив це з офсайда – гол скасували. Маліновський був не надто помітним перші 45 хвилин, поки проти нього жорстко не сфолив суперник.

На другий тайм Руслан не вийшов, його замінив Екубан. Український хавбек Дженоа здійснив лише 22 дотики до м'яча, віддав 13/18 точних передач (72%), 1 раз сфолив. За це він отримав посередню оцінку 6.6 від Sofascore.

Дженоа вирівняла гру. Вітінья та Спенс мали класні моменти, але конвертувати їх в голи не спромоглися. Віктор Коваленко на 71-й вперше за довгий час вийшов на поле, та головним героєм матчу так і не став, отримавши 6.6 бала від Sofascore. Фінальний свисток зафіксував на табло рахунок 0:0.

Емполі все ще перебуває у зоні вильоту з 18 очками, стільки ж балів набрали Верона і Кальярі. В активі генуезців 29 пунктів, 11 місце.