Чемпіонат Португалії. 19-й тур

Ештрела Амадора – Бенфіка – 1:4

Голи: Лео Жаба, 28 – Кабрал, 44, Рафа Сілва, 45+1, Отаменді, 53, Маркос Леонардо, 90+3

Бенфіка разом з українським голкіпером Анатолієм Трубіним продовжує запеклу боротьбу за лідерство в чемпіонаті Португалії. Наш співвітчизник неодноразово протягом сезону рятував "орлів" своїми якісними сейвами, проте в матчі проти Ештрели не зумів зберегти ворота "сухими", пропустивши безглуздий гол.

В екваторі першого тайму нападник Ештрели Лео Жаба своєю технікою підтвердив, що він бразилець. Гравець протягнув м'яч з центра поля, обійшов низку гравців Бенфіки і пробив по воротах Трубіна. З першим пострілом українець впорався, проте наступним – був пошитий у дурні. М'яч по-зрадницьки залетів у ворота поміж ніг воротарю.

Відповідь Бенфіки була значно ефектнішою. Артур Кабрал відзначився фантастичним ударом в падінні через себе. Прийняв м'яч, розвернувся і вражаючим стрибком змусив схопитись за голови вболівальників на трибунах.

Майстерність Кабрала дала значний приплив мотивації гостям. Вже через дві хвилини Рафа Сілва влучним ударом зльоту вивів "орлів" вперед. В другій половині Бенфіці вдалось збільшити відрив завдяки голу ветерана, чемпіона світу Ніколаса Отаменді. Захисник першим виявився на добиванні і відправив м'яч практично у пусті ворота.

На останніх хвилинах поєдинку ще один м'яч забив зірковий новачок Маркос Леонардо. 20-річний форвард продовжує вражати своєю результативністю – третій гол в 4 поєдинках.

Анатолій Трубін попри пропущений м'яч здійснив три важливі сейви. Sofascore оцінила гру українця в 7,1 бали.

У підсумку лісабонці здобувають чергову перемогу і тимчасово виходять на першу сходинку турнірної таблиці, маючи в активі 48 очок. Найближчий переслідувач Спортінг має на два очки менше, але в його активі матч в запасі.