КАН-2023, 1/8 фіналу

Ангола – Намібія – 3:0

Голи: Дала, 38, 42, Мабулулу, 66

Вилучення: Неблу, 17 – Хауконго, 40

Нігерія – Камерун – 2:0

Голи: Лукман, 36, 90

В першому матчі 1/8 фіналу Кубка африканських націй Ангола розбила збірну Намібії. Особливо багатим на події був перший тайм матчу. Спочатку голкіпер Анголи зіграв руками за межами штрафного майданчику, за що отримав червону картку.

В меншості "чорні антилопи" зуміли відкрити рахунок зусиллями Дали, а невдовзі склади вирівнялись – другу жовту перед собою побачив захисник Намібії Хауконго. Через декілька миттєвостей Дала зробив дубль і практично вирішив питання переможця двобою. В екваторі другої половини Мабулулу поставив фінальну крапку – казка "хоробрих воїнів" закінчилась розгромною поразкою.

Натомість збірна Анголи ще потішить фанатів своїми яскравими танцями в 1/4 фіналу КАН.

В одній з найінтригуючих зустрічей 1/8 турніру Нігерія не залишила шансів Камеруну. "Суперорли" вийшли вперед вже на 9 хвилині поєдинку, але арбітр скасував гол через офсайд. Під завісу першого тайму нігерійці все ж змогли досягнути мети. "Італійська" пара Осімхена з Наполі та Лукмана з Аталанти організувала забитий м'яч – останній замкнув ідеальну передачу зіркового форварда.

Наприкінці матчу Лукман знову записав своє ім'я в протокол поєдинку. Адемола відгукнувся на подачу з флангу і прошив воротаря – вболівальники на трибунах ледь не зійшли з розуму.

У підсумку Камерун несподівано прощається з Кубком вже на першій стадії плей-офф, а збірна Нігерії далі боротиметься за перемогу в турнірі.