Кубок Англії. 1/16 фіналу

Тоттенхем – Манчестер Сіті – 0:1

Гол: Аке, 88

На шляху до 1/16 фіналу Кубка Англії "шпори" здолали Бернлі (1:0), а "містяни" розгромили Хаддерсфілд (5:0).

Ерлінг Холанд досі не повернувся на поле з початку грудня, коли зазнав травми стопи. На вістрі атаки його традиційно замінив Хуліан Альварес. У стартовий склад лондонців потрапив зірковий новачок Тімо Вернер, який робить другу спробу заграти на Туманному Альбіоні.

Перша половина матчу запам'яталася кількома моментами Оскара Бобба. Вже на 5-й хвилині півзахисник міг відкривати рахунок, якби не опинився у сантиметровому офсайді. Наступний шанс забити у 20-річного норвежця був вже ближче до свистка на перерву – удар заблокували оборонці "шпор".

Рахунок на табло і далі не поспішав змінюватися. У другій половині Манчестер Сіті тотально перегравав Тоттенхем за статистичними даними. Від пропущеного голу "шпор" врятувала хіба що магія домашнього стадіону. Альварес на 47-й не зміг забити у божевільному моменті. Згодом замість Хуліана на поле вийшов де Брюйне рятувати ситуацію, мав моменти, але також не зміг конвертувати їх у голи. Зрештою, на 88-й хвилині центрбек Аке заштовхав м'яч у ворота господарів разом з кіпером після розіграшу кутового.

Тоттенхем попрощався з Кубком Англії. Чинні володарі трофея крокують далі.