"Яка реакція дружини на моє рішення? Мені довелося їй пояснити, звісно, довелося. Це не було схоже на "О, слава Богу". Вона запитала мене, чому – я пояснив це так, як поясню зараз вам.

Що знаю точно – ніколи, ніколи не тренуватиму інший клуб в Англії, окрім Ліверпуля, це 100 відсотків. Це неможливо. Моя любов до цього клубу, моя повага до людей надто велика. Я не зміг би. Не зміг би ні секунди не думати про це. Немає жодних шансів. Це частина мого життя, частина сім’ї, почуваємось тут як удома. Немає жодних шансів зробити це. А в іншому, чи буду колись знову працювати? Звісно, знаю себе, не можу просто сидіти склавши руки. Знайду ще щось, чим зайнятися.

Але не тренуватиму клуб або збірну хоча б рік, це неможливо. Я цього не можу і не хочу. От і все. Це така дивна ситуація, бо мені доводиться пояснювати, що в мене більше немає сил, але зараз сиджу тут і маю сили, обговорюю все, що відбувається.

Оскільки ніхто мене не звільнить, мені довелося ухвалити це рішення самому. Відповідальність, яку несу за все тут, каже мені, що не підходжу для майбутнього, тому маю сказати. Хоч би як мені цього хотілося. З нетерпінням чекаю на гру з Норвічем. Потім ми граємо з Челсі вдома. Якогось моменту трибуна буде повністю заповнена.

Стільки чудових речей сталося за той час, що я тут, це просто приголомшливо. Мені все це подобається. Я стежитиму за цим, буду частиною цього, підтримуватиму, але більше не в головному кріслі", – цитує Клоппа офіційний сайт Ліверпуля.