28-річний оборонець перебрався з французького Страсбурга у Генк на правах оренди до завершення поточного сезону. Бельгійці також вели перемовини щодо купівлі гравця, повідомляє офіційний сайт клубу.

"Це була хороша можливість для мене повернутися до Бельгії. У цій країні я почуваюся неначе вдома. Тому коли Генк запропонував приєднатися до команди, я не вагався ані секунди. Пам'ятаю домашню публіку та атмосферні матчі на арені Генка. Манера гри команди мені дуже подобається, тож я з нетерпінням чекаю, аби показати себе на полі", – заявив Едуард Соболь.

До слова, у минулому українець вже провів 124 матчі у лізі Жупіле за Брюгге. Генк за підсумками 21-го туру йде у турнірній таблиці чемпіонату Бельгії на п'ятій сходинці, набравши 35 очок.

У поточному сезоні Соболь провів за Страсбург лише 4 матчі. Його контракт з французьким клубом чинний до 30 червня 2026 року. Більше ігрової практики може допомогти оборонцю реанімувати власну кар'єру та підсилити збірну України, де у Віталія Миколенка фактично немає конкурентів на лівому фланзі захисту.