"Те, що у Туреччині з командою U-19 Олексія Бєліка займаються Хусрав Тоіров і Данило Удод, нікого не дивує. А гравці з досвідом виступів у Лізі чемпіонів, такі як Дмитро Топалов, Іван Петряк та Олексій Кащук, зараз у Києві", – сказав Михайло Співаковський у програмі "ТаТоТаке".

І наскільки я знаю, Петряк і Топалов тренуються з командою U-17, а Кащук за індивідуальною програмою (важко сказати, чи він залишився через небажання продовжувати контракт, або ж відновлюється від пошкодження).

По Петряку зараз інформації немає. Зрозуміло, що Шахтар чекає пропозицій, я нічого не чув про конкретні варіанти.

Топалов – це гравець, яким дуже предметно цікавилася Олександрія, але він цей варіант відкинув. Зараз головний претендент на нього – це Колос. Пропонується оренда і я чув про суму за цю угоду у 200 тисяч.

Щодо Кащука... Тут цікавіша ситуація. Серед претендентів – Фамалікан, Хайдук, ПАОК і Базель. Але найкращим варіантом виглядають саме португальці".

До слова, чинний контракт Петряка з "гірниками" діє до 30 червня 2026 року, а Топалова – до 31 грудня 2025-го. Портал Transfermarkt оцінює обох гравців у 800 тисяч євро. Кащук стане вільним агентом вже влітку і вартує 2,5 млн євро.