Кубок Іспанії. 1/8 фіналу

Атлетіко – Реал – 4:2

Голи: Ліно, 39, Мората, 57, Грізманн, 100, Рікельме, 119 – Облак, 45+1 (автогол), Хоселу, 82

Мадридське дербі не так давно відбулося у півфіналі Суперкубка. Перемогу тоді святкувала команда Анчелотті (5:3), вона ж і здобула трофей, розгромивши у фіналі Барселону (4:1). Атлетіко раніше повернувся додому із Саудівської Аравії, де проходив турнір, тому мав більше часу на відновлення і планування помсти.

Андрій Лунін з похміллям Суперкубка вийшов на поле у старті, як і обіцяв "тато Карло". Та й загалом Реал обійшовся без серйозних ротацій у стартовому складі.

Початок матчу був однозначно за "бланкос". Беллінгем вже на 11-й хвилині розрядив гармату в поперечку. Вінісіус був першим на добиванні, але змарнував і другий момент. Ян Облак також не дрімав у воротах. На екваторі Родріго знайшов лазівку в обороні й вийшов віч-на-віч з кіпером "матрацників". Останній потягнув перший постріл, а за мить впорався і з добиванням того ж таки Вінісіуса.

Атлетіко своїми гольовими епізодами не розкидався. За 5 хвилин до завершення першої половини Лунін пропустив шалений м'яч. Все зіграло проти українця: закидання де Пауля у штрафний зрикошетило від плеча Грізманна, Рюдігер невдало вибивав головою, а Ліно філігранно забив у дотик. Свято для фанатів Атлетіко тривало недовго. Стіна Облака дала тріщину й кіпер закинув м'яч у власні ворота після розіграшу штрафного.

По перерві помилка Луніна ледь не визначила долю матчу. Передача Льоренте зрикошетила від Камавінги, Андрій вийшов з воріт і рукою підправив м'яч на ногу Мораті. Останнього ще й опікав Рюдігер, але зреагувати не встиг.

З іншого боку, саме завдяки українцю Реал не пропустив ще щонайменше два м'ячі. Тим часом Родріго з рикошетом пробив у поперечку. Нарешті на 82-й хвилині Беллінгем намалював гол Хоселу, який перевів гру в овертайми.

На 100-й хвилині додаткового часу Вінісіус подарував м'яч Грізманну і дозволив прослизнути лицьовою впритул до воріт Луніна – 3:2. Цей гол став 175-м для Антуана в футболці "матрацників", і 8-м у ворота Реала. Француз – найкращий бомбардир в історії Атлетіко. Реал притиснув господарів до їхніх воріт й створив ще кілька моментів, та відігратися не зміг. Натомість Рікельме у контратаці зняв питання щодо чвертьфіналіста Кубка Іспанії.