Роман Абрамович володів значною часткою (28,64%) в компанії, що виготовляла сталь для танків, які вторглися в Україну 24 лютого, йдеться у висновках спеціального розслідування видання Daily Mail.

Абрамович вважається давнім соратником Путіна. Творець однієї з найсильніших команд Англії повинен був регулярно проводити закупівлі від власного імені, які в підсумку обслуговували главу РФ. Хоча, найближче оточення 55-річного бізнесмена завжди спростовувало підтримку війн Путіна.

Журналісти Daily Mail – Самі Мокбель і Ян Гербет – стверджують, що Абрамович за вісім днів до вторгнення в Росію перерахував свої доходи безпосередньо на власний рахунок. На думку бізнес-аналітиків, таким чином компанія Євраз може стати менш вразливою до санкцій, які були накладені на численні сектори країни-агресора. Також олігарху буде легше продавати акції.

Варшавський університет намагається з'ясувати, чи володіє Роман Абрамович акціями компанії Роснефть. У 2006 році він вклав у неї 225 млн фунтів. Зараз Роснефть є одним з найбільших виробників нафти в Росії та, за інформацією Daily Mail, основним постачальником для армії.

Натомість The Guardian повідомляє, що кошти, які Абрамович хотів пожертвувати постраждалим від вторгнення в Росію, не будуть перераховані на рахунок українського банку. У заяві щодо відходу з Челсі олігарх заявляв про створення фонду допомоги жертвам війни.

Англійці наголошують, що значну частину зібраної суми виплатять співвітчизникам олігарха. Зазначимо, що Абрамович хотів би виручити за продаж лондонського клубу понад 5 млрд фунтів.