Суперкубок Іспанії. Півфінал

Реал – Атлетіко – 5:3

Голи: Рюдігер, 20, Менді, 29, Карвахаль, 85, Савіч (аг), 115, Діас, 120+2 – Ермосо, 6, Грізманн, 37, Рюдігер, 78 (аг)

Мадридське дербі відкрило боротьбу за Суперкубок Іспанії. Матч подарував неймовірні емоції вболівальникам у Саудівській Аравії – 6 забитих голів в основний час, додаткові тайми та фантастична інтрига до останньої секунди.

Першими вперед вийшли "матрацники". Вже на 6-й хвилині Ермосо замкнув точну передачу з кутового, відправивши м'яч головою у кут воріт. Незабаром ідентичний гол забив і Реал. Рюдігер був першим в штрафному майданчику суперника і прошив голкіпера потужним ударом.

Забитий гол додав "вершковим" впевненості, яка конвертувалась в другий гол. На 29-й хвилині Менді відгукнувся на передачу партнера і красивим ударом в один дотик перевів м'яч у ближній кут.

Закрив перший тайм неймовірний гол Грізманна. Француз накрутив захисників Реала і відзначився історичним 174-м голом у футболці своєї команди. Цей показник є найбільшим у історії Атлетіко. В рейтингу голеадорів "маленький принц" обійшов Луїса Арагонеса.

В екваторі другого тайму стався найбільш курйозний момент гри. Кепа незграбно зіграв на виході, зіткнувся з Рюдігером, від якого м'яч залетів у ворота.

Атлетіко був за крок від виходу у фінал, проте Карвахаль вирішив подарувати вболівальникам можливість насолодитись матчем ще й в додаткових таймах. Іспанець зловив м'яч після серії відскоків і фантастичним ударом збив павутину з дев'ятки воріт Яна Облака – попереду фанів чекала фінальна розв'язка: два тайми по 15 хвилин.

Команди були близькі до серії пенальті, проте на останніх хвилинах бумеранг повернувся вже до Атлетіко. Карвахаль подав, а в штрафному майданчику захисник Савіч зрізав м'яч у власні ворота божевільним відскоком від газону.

На останніх миттєвостях матчу Діас добив суперника і вивів Реал у фінал Суперкубка Іспанії.

Суперник мадридців визначиться в матчі Барселони та Осасуни.