– На вашу адресу прилітало багато критики з боку українських клубів, які вважають, що ви проігнорували їхніх лідерів з тих чи інших причин. У 2024 році ситуація зміниться?

– Особисто мені ці закиди не заважають. Я розумію, в якому напрямку ми повинні рухатися. Викликаю футболіста до збірної України, виходячи з того, скільки гравців є на тій чи іншій позиції.

Якщо ми викликаємо 4-х гравців на одну позицію, футболісти, яких ми не залучили, запитають в мене: "Навіщо ви мене запросили?" Зараз є конкуренція на кожній позиції. В нас є декілька позицій, на які ми запрошуємо трьох виконавців, на інші – по два. На нашу думку, дуже важливо, щоб вони підходили під нашу модель гри.

– І все ж, ви розумієте, що серед нових лідерів чемпіонату – Кривбасу, Полісся, Руху – рано чи пізно виникатимуть питання щодо їхніх топових гравців?

– Я впевнений, що в Україні багато гравців, які заслуговують на виклик до збірної. Ми багато аналізуємо, дивимося на багато факторів та елементів, які дійсно важливі для нашої моделі гри. Ті люди, які розповідають про своїх гравців, бачать потенціал в них. Всі вони є потенційними кандидатами. Ми за всіма стежимо.

На жаль, за ці півроку ми зіграли тільки дві товариські зустрічі: проти Німеччини й проти не національної збірної в Польщі (контрольний поєдинок проти Лехії, – прим. Спорт 24). Кожна гра для нас була вирішальною і ми не мали можливості переглянути всіх гравців, які перебувають на радарах збірної України. Якщо ми викликатимемо по 4-5 гравців на одну позицію, елементарно не буде можливості їх залучити.

Якщо ви подивитесь на наш календар, коли ми збираємось, то маємо лише 2-3 дні на повноцінну підготовку, граємо через два дні на третій – і збірна роз'їжджається. Немає сенсу викликати 30-35 гравців, коли в тебе немає тренувального процесу.

– Хлопці, які вдало виступили на молодіжному чемпіонаті Європи та вперше пробилися на Олімпіаду, також на радарах?

– Я впевнений, що цього року в збірній з'являться нові гравці, отримають свій шанс хлопці з молодіжки. Ми бачимо потенціал в багатьох гравцях, але, на жаль, не було достатньо часу для того, щоб перевірити їх в таборі збірної України. Процес триває і це дуже важливо, – розповів Ребров у інтерв'ю sport-express ua.