Серія А. 19-й тур

Сассуоло – Фіорентина – 1:0

Гол: Пінамонті, 9

Нереалізований пенальті: Бонавентура, 64

За підсумками 18 турів "фіалки" мали непогані шанси на місце у топ-3 турнірної таблиці та йшли із 8-матчевою безпрограшною серією в усіх турнірах, зокрема в Лізі конференцій і Кубку Італії. Їм протистояла команда Алессіо Діонізі, яка не перемагала 6 матчів поспіль (5 поразок) та балансувала у 2 очки від зоною вильоту.

Перший тайм видався провальним для гостей. Пінамонті відкрив рахунок вже на 9-й хвилині. Фіорентина при значній перевазі у володінні м'ячем (64%) не спромоглася навіть бодай раз пробити у площину воріт суперника.

По перерві у фокусі опинився арбітр. Спершу він скасував гол Торстведта через офсайд-примару. Далі Бонавентура не реалізував пенальті й не отримав право перебити його попри те, що кіпер Консільї взагалі не стояв на лінії воріт під час виконання 11-метрового. На цьому тлі скасований гол Куарти був єдиним тверезим рішенням Росаріо Абіссо.

Фіорентина програла вперше з листопада та залишається на 4 сходинці, збільшивши відставання до лідера Інтера на 15 балів. Сассуоло відривається від зони вильоту на 5 очок.