Крім того, бізнесмен заявив, що усі гроші від продажу клубу він спрямує у спеціальний фонд для підтримки жертв війни в Україні.

"Я хотів би розповісти про спекуляції в ЗМІ за останні кілька днів щодо того, що я володію Челсі. Як я вже говорив раніше, я завжди приймав рішення, керуючись інтересами клубу. Тому в нинішній ситуації я прийняв рішення продати клуб, оскільки вважаю, що це в його інтересах, а також в інтересах вболівальників, співробітників, спонсорів та партнерів.

Продаж клубу не буде швидким, але відбуватиметься відповідно до належної процедури. Більше того, я доручив своїй команді створити благодійний фонд, куди буде передано весь чистий прибуток від продажу. Фонд буде на благо всіх постраждалих у війні в Україні. Це включає надання критично важливих коштів на нагальні та невідкладні потреби жертв, а також підтримку довгострокової роботи з відновлення", – заявив Абрамович.

Британська влада почала накладати масштабні санкції на російських бізнесменів після вторгнення путінського режиму в Україну. Ймовірно, саме цей факт підштовхнув Абрамович до продажу Челсі, який він придбав у 2003 році.