"Міг, напевно, у кращих командах пограти. Якби не був такий довгостроковий контракт із Шахтарем. У мене були варіанти, але Шахтар не продав. Тоді ще не було війни й найреальніший варіант – це був Краснодар. Кононов ще не пішов, але мав туди йти, і я вже спілкувався з президентом. Ну просто не продали, і все.

Там вигідніший контракт був, звісно. Але насамперед я розумів, що туди йде Кононов. Якщо він мене бере, то я буду грати. Плюс, там ставлення – спортивний директор прилітав до Києва, ми спілкувалися, президент мало не через день дзвонив. Була трансферна ціна – 2 млн. Вони давали більше, ніж 2 мільйони, але Шахтар сказав "ні". Я зателефонував Палкіну, запитав: "Чому ви не хочете мене продати?". Він каже: "Президент сказав – ти не продаєшся", – розповів Кожанов в інтерв'ю Брутальному футболу.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що 36-річний хавбек завершив кар'єру гравця. Цього сезону він забив 2 голи в 13 матчах за Карпати-2 у Другій лізі. Загалом Кожанов виступав за Шахтар, Карпати, Маріуполь (Іллічівець), Севастополь, Дачію, Верес, Волинь та Минай.