Чемпіонат Італії. Серія А, 17 тур

Сассуоло – Дженоа – 1:2

Голи: Пінамонті, 28 – Гудмундссон, 64 (пен), Екубан, 87

Емполі – Лаціо – 0:2

Голи: Гендузі, 9, Дзакканьї, 67

За підсумком 16 турів обидві команди набрали по 16 очок та йшли із тривалими безвиграшними серіями. Дженоа не вигравала вже 4 матчі поспіль, а Сассуоло – 3.

Руслан Маліновський вийшов у стартовому складі своєї команди й у першій половині завдав одного удару по воротах, який вийшов не надто небезпечним. Найкращі моменти були у Сассуоло. Пінамонті на екваторі тайму забив у порожні, познущавшись з відіграного кіпера. Ще один гострий епізод змарнував Енріке.

По перерві гравці немов обмінялися футболками. Дженоа створювала моменти один за одним. Маліновський встиг розрядити ще одну гармату, цього разу кіперу було важче з нею впоратися. Невдовзі Гудмундссон зрівняв завдяки призначеному пенальті – гравець господарів зіграв рукою у власному штрафному. Сассуоло продовжував невдало сидіти в обороні та закономірно пропустив вдруге – 1:2.

Маліновський покинув поле на 90-й хвилині й отримав середню оцінку 7.0 від порталу SofaScore. 95% його передач були точними, натомість на голи й асисти українець не награв – 0.02 xG та 0.03 xA. Дженоа набрала 19 очок та піднялось на 14 місце. Сассуоло залишився 15-м (16 балів).

Емполі поступився Лаціо. Віктор Коваленко розпочинав матч у запасі. Вже на 9-й хвилині Гендузі розмочив рахунок. Далі гості втратили Іммобіле та Альберто через травми й дещо забуксували. Коваленко вийшов на 62-й хвилині, але не врятував свою команду від поразки. Невдовзі Дзакканьї забив другий м'яч та закрив питання щодо переможця. Лаціо піднявся на 9 місце, набравши 24 очки. Емполі залишився у зоні вильоту (12 балів).