“У середу ми тренувалися, і президент сказав, що все нормально, що ми повинні зосередитися на грі в суботу. Але разом з бразильськими одноклубниками ми забронювали квитки у Туреччину, оскільки побачили, що ситуація ускладнюється. У четвер вранці почалися бомбардування, повітряний простір був закритий.

Спілкування з клубом продовжилося, прислухалися до їхніх порад, розмовляли з посольством. Це були дуже важкі часи, і ситуація залишається такою ж для тих, хто там залишився. Були моменти, коли я плакав, та зрештою взяв себе у руки, допомогла група бразильців, потрібно було транслювати мужність.

Київ – не такий, як раніше. Там залишилися люди, які живуть у кошмарі. Бомбардування та вбивство мирних мешканців неможливо пояснити. Молюся за них, за український народ. Сподіваюся, що це скоро закінчиться.

У мене була досить виснажлива поїздка, особливо через години у поїзді. Було важко виїхати з України через невизначену ситуацію у кожному місті, де ми зупинялися. Але підбадьорювало те, що з кожною годиною наближаємося додому.

Я багато думав, що, можливо, не зможу виїхати звідти. Нестача їжі та води хвилювала найменше. Просто хотів вибратися", – цитує Де Пену аргентинське видання Ole.