Товариський благодійний матч

Авіспа Фукуока – Шахтар – 2:2

Голи: Мія, 34, Канаморі, 37 – Сікан, 8, Швед,

Перед поєдинком директор зі стратегічного розвитку Шахтаря Юрій Свиридов розповів: організатори сподіваються, що вдасться зібрати 2 мільйони доларів. 85% цих коштів мають спрямувати на місію ООН з міграції, решта піде на Shakhtar Social, як і матчі з Тоттенхемом.

До слова, у 90-х роках минулого століття за Авіспу Фукуоку виступав брат Дієго Марадони – Уго, який допоміг команді вийти в елітний дивізіон Японії.

"Гірники" відкрили рахунок вже у дебюті зустрічі. Гочолейшвілі навісив з флангу, а Сікан головою замкнув дальню стійку, пробивши на протихід голкіперу Авіспи Фукуоки.

На 34-й хвилині японці влаштували пожежу у володіннях Різника після подачі з кутового. Голкіпер "помаранчево-чорних" двічі відбився, але м'яч таки влетів у ворота. А вже за лічені хвилини азійський клуб вийшов вперед – відзначився Такеші Канаморі.

Відновити статус-кво "гірникам" вдалося аж на старті другого тайму. Мар'ян Швед приборкав м'яч після діагональної передачі від Криськіва, увійшов у штрафний і розписався у воротах господарів.

2:2 – переможця у благодійному спарингу не виявили.