Англійська Прем'єр-ліга. 17-й тур

Борнмут – Лутон – 1:1 (матч зупинили)

Гол: Соланке, 57 – Адебайо, 3

Челсі – Шеффілд Юнайтед – 2:0

Голи: Палмер, 54, Джексон, 61

Манчестер Сіті – Крістал Пелас – 2:2

Голи: Гріліш, 24, Льюїс, 54 – Матета, 76, Олісе, 90+5 (пен.)

Ньюкасл – Фулхем – 3:0

Голи: Майлі, 57, Альмірон, 64, Бьорн, 82

Вилучення: Хіменес, 22 (Фулхем)

Михайло Мудрик потрапив у стартовий склад Челсі на поєдинок з Шеффілдом. У першій половині командам не вдалося розмочити рахунок. Український вінгер традиційно розганяв атаки, роздавав передачі з лицьової, однак його партнери моментами не скористалися. По перерві фаворитів "прорвало". Палмер і Джексон розписалася у воротах аутсайдера двічі протягом 7 хвилин.

Мудрик покинув поле на 69-й, отримавши від порталу SofaScore найгіршу оцінку серед гравців "пенсіонерів" – 6.4. Вінгер здійснив 45 дотиків до м'яча, завдав 1 удару повз площину воріт суперника, 81% його передач були точними. Показники очікуваних голів та асистів – 0.01 xG та 0.02 хА.

Борнмут не дограв поєдинок з Лутоном через трагедію на полі. Гості відкрили рахунок на 3-й хвилині після розіграшу кутового. Ілля Забарний, який вийшов у старті, не стримав Адебайо. У другому таймі українець долучився до гола своєї команди, знову ж таки після кутового пропустивши м'яч на Соланке.

На 65-й хвилині суддя зупинив гру через те, що капітан гостей Том Лок'єр несподівано втратив свідомість. Це не перший подібний інцидент із захисником. Вперше причиною знепритомнення став колапс – форма гострої судинної недостатньої повʼязана з різким падінням тонусу судин та зменшенням обʼєму циркуляційної крові.

Манчестер Сіті несподівано втратив очки з Крістал Пелас. Гріліш відкрив лік голам на екваторі першої половини, вперше у кар'єрі відзначившись забитим м'ячем у трьох матчах поспіль. Льюїс подвоїв на старті другого тайму, а далі все пішло не за планом господарів. Матета скоротив відставання. В компенсований час Олісе вигриз один бал для Пелас, реалізувавши пенальті.

Ньюкасл розгромив Фулхем. Гості залишились у меншості ще на 22-й хвилині гри, проте зберегли ворота на замку до перерви. Після паузи у ворота Вілліана і Ко забивали Майлі, Альмірон і Бьорн.

Отже, Ман Сіті (34 бали) втратив нагоду зрівнятись за очками з Арсеналом (36) та наблизитись до Ліверпуля (37). Челсі набрав 22 пункти та піднявся на 10 сходинку. Ньюкасл (29) випередив Ман Юнайтед (27) і Брайтон (26), щоправда, в останніх ще є матч у запасі.