Адміністрація УАФ на 12 грудня отримала протоколи 14 колективних членів, які на своїх засіданнях обирали кандидата на посаду президента асоціації. І всі вони висунули Андрія Шевченка, повідомляє офіційний сайт УАФ.

Кандидатуру на обрання очільником Української асоціації футболу може пропонувати будь-який постійний член УАФ. Однак претендент повинен отримати підтримку третини цих постійних членів УАФ. Тобто з 27 постійних членів – щонайменше 9 мають також висловитися за запропонованого кандидата.

Андрій Шевченко вже отримав підтримку 14. Зокрема, за його кандидатуру в президенти УАФ виступили Запорізька, Луганська, Одеська, Житомирська, Черкаська, Хмельницька, Чернігівська обласні асоціації футболу, асоціації футболу Донецької, Миколаївської, Сумської та Дніпропетровської областей, Асоціація футболу Тернопільщини і АР Крим та м. Севастополя, а також Київське об’єднання асоціацій футболу.

Додамо, що вибори нового президента УАФ відбудуться 25 січня на позачерговому конгресі асоціації. Чинному очільникові Андрію Павелку Печерський суд продовжив утримання під вартою до 18 січня 2024 року.