Монзуль на 49-й хвилині призначила вигаданий пенальті у ворота рівнян – м'яч не влучив захиснику в руку. Романов, суддя VAR, теж не відреагував, підтвердивши 11-метровий.

Комітет арбітрів УАФ розібрав ситуацію: "гравець ФК Шахтар завдає удару по м'ячу, який потрапляє в ноги захисника ФК Верес, а потім відскакує до його тіла/рук. Дії є настільки ненавмисними, що їх слід розцінювати лише як такі, що не підлягають покаранню. Арбітр Катерина Монзуль неправильно призначає пенальті, а арбітр ВАА (відеоасистент арбітра. – прим.) не виправляє її рішення, не кличе її на здійснення перегляду на полі для проведення належної перевірки. Неправильні рішення з боку обох арбітрів. Рішення призначити вільний удар із незарахуванням голу під час виконання пенальті було правильним тому, що гравець ФК Шахтар скоює навмисне порушення – заходить до штрафної площі завчасно та з порушенням правил.

Примітка: Негативна оцінка та тимчасове відсторонення від проведення матчів обом арбітрам, з особливою приміткою для арбітра ВАА про те, що його робота має ґрунтуватися на таких якостях, як: сміливість, нейтральність, чесність та відсутність впливу на власну роботу харизми головного арбітра на полі".