Українська Прем'єр-ліга. 17-й тур.

Шахтар – Верес – 2:0

Гол: Сезар, 14 (автогол), Зубков, 69

"Гірники" вже готуються до вирішального поєдинку проти Порту в груповому етапі Ліги чемпіонів і водночас повинні покращувати турнірне положення в УПЛ, де ризикують завершити першу половину сезону поза топ-3. Верес не марить вершиною та намагається бодай вилізти із зони вильоту.

Розмочити рахунок в матчі Шахтарю допомогла удача. Криськів отримав м'яч на лівому краю штрафного й намагався прострілити на Сікана, але м'яч влучив в ногу Сезару й рикошетом влетів у ворота. За кілька хвилин Зубков міг подвоювати – Паст потягнув постріл у ближній кут. Верес до свистка на перерву так і не спромігся відповісти хоча б гострими контратаками, переважно відсиджуючись в обороні.

В другій половині Шахтар знову кинувся до останньої третини поля. Зубков пробивав в дотик після прострілу з флангу, але Шевченко заблокував. Катерина Монзуль розгледіла в епізоді гру рукою від захисника Вереса та призначила пенальті. Арбітри VAR щось підказували арбітрині, однак відеоповтор вона так і не переглянула.

Олександр не зміг пробити Паста, але Сікан опинився першим на добиванні. Від несправедливого голу рівнян врятувало лише те, що Данило увірвався в карний майданчик зарано. Зубков таки забив гол на 69-й, закривши усі питання щодо переможця. Верес не поспішав відіграватись і якби не Паст, то команда пропустила б і третій м'яч на 90+3.

Отже, Шахтар завершив першу половину сезону УПЛ на 4-му місці, набравши 31 бал. Верес йде чотирнадцятим з 12 очками в активі.