– У минулому турі Ліги чемпіонів Шахтар переміг Барселону, і тоді всі захоплювалися грою команди, але після цього були поразка від Дніпра-1 та нічия з Поліссям. У чому причина таких результатів, адже це трохи непокоїть перед завтрашнім важливим матчем?

– Насправді все дуже просто, адже кожна гра має свою історію. Це перше. Кожен турнір має свою енергію та свою ціль. Для мене і для команди це важливо. Маємо нічию та поразку в цих іграх, але ми могли б легко перемогти в обох випадках, якщо б завершували всі наші атаки та реалізовували всі моменти.

Іноді, якщо цього не робити, то можеш отримати нічию або програти. Для мене це все – частина гри. Більш важливим є те, як саме ми грали. А ми дуже добре грали, особливо в останній зустрічі, створили багато гольових моментів. Інколи трохи бракувало удачі, аби вчасно реалізувати один з моментів, змінити перебіг гри й перемогти. Я не вдоволений результатом, але сподобалася саме наша гра і те, що ми змогли показати.

– Шахтар уперше за рік не забив супернику, це сталося в матчі з Поліссям. У чому причина, як вважаєте?

– Як я вже казав, ми не скористалися нашими шансами. Знаєте, іноді футбол такий. Я задоволений тим, як ми зіграли, скільки нагод створили. Ми не завершували наші атаки, тому отримали нічию. Але це була непогана нічия. Фінальний результат нам не сподобався, але те, як ми грали, скільки моментів створили, – це було дуже добре. Іноді просто необхідно реалізувати один такий момент, щоб потім забити навіть більше голів.

Я похвалив своїх футболістів після матчу саме за те, як вони грали, за їхню енергію, дисципліну. Усе було майже ідеально, крім голів. Тут з вами погоджуюсь.

– Попрацювавши кілька тижнів тренером Шахтаря, з якими труднощами ви зіштовхуєтеся в повсякденному житті, при роботі з командою в умовах війни та враховуючи, що вона торкнулася членів родин багатьох гравців. Чи впливає це на вас психологічно?

– На мою думку, якщо ваше запитання було про роботу за тих обставин, що є зараз в Україні, то як тренер ти виконуєш не тільки завдання футбольного наставника, а й багато інших. Одна з них – це допомагати своїм футболістам почуватися добре та мати достатньо впевненості, щоб розкривати свої таланти та гарно грати. Зрозуміло, що ситуація повністю відрізняється від усього, що кожен з нас звик бачити в наших країнах, і вона вимагає адаптації, соціальних навичок, а також прагнення дуже багато працювати кожен день, щоб команда удосконалювалася, – наводить слова Пушіча прес-служба Шахтаря.

Нагадаємо, поєдинок Шахтар – Антверпен стартує 28 листопада о 19:45.