Невдовзі після латиноамериканської версії премії Ґреммі, на якій Шакіра отримала нагороду за пісню про Піке з рук його затятого опонента Серхіо Рамоса, співачка постала перед судом Барселони у справі про шахрайство з податками.

Поп-ікону звинуватили у тому, що вона проживала з 2012-го по 2014 рік в столиці Каталонії та не платила місцевий податок на розкіш. Суддя засудив Шакіру до трьох років позбавлення волі – по шість місяців за кожним із шести пунктів звинувачення, у яких вона зізналася. Однак її тюремне ув'язнення замінили на штраф у 7 мільйонів євро.

Цікаво, що у Мадриді немає податку на розкіш, на відміну від Барселони. Адвокат співачки Пау Молінс, наголосивши на цьому, підлив олії у вогонь гострою заявою.

"Закоханість Шакіри коштувала їй 120 мільйонів євро. Краще б вона закохалася в Серхіо Рамоса, а не в Жерара Піке, бо це обійшлося б їй набагато дешевше. Гадаю, що ми могли виграти, але Шакіра вирішила укласти угоду. Міжнародним артистам дуже важко розібратися з податками. Де вони живуть, якщо все життя подорожують? Наприклад, у 2011 році Шакіра здійснила світове турне і відвідала 74 країни", – наводить слова Молінса The Sun.