Англійська Прем'єр-ліга. 12-й тур

Астон Вілла – Фулхем – 3:1

Голи: Робінсон, 27, Макгінн, 42, Воткінс, 64 – Хіменес, 74

Брайтон – Шеффілд Юнайтед – 1:1

Гол: Адінгра, 6 – Вебстер, 74

Вилучення: Дахуд, 69

Ліверпуль – Брентфорд – 3:0

Голи: Салах, 39, 62, Жота, 74

Вест Хем – Ноттінгем Форест – 3:2

Голи: Пакета, 3, Боуен, 65, Соучек, 88 – Авоньї, 44, Еланга, 63

Ліверпуль не без труднощів переграв Брентфорд. У першій половині "червоні" настріляли три голи у ворота гостей, два з них могли б піти в актив Нуньєсу, проте їх скасували через офсайд. Мохамед Салах таки здобув заслужену перевагу для команди Юргена Клоппа перед свистком на перерву.

У другому таймі єгиптянин, що цікаво – головою, оформив дубль. Брентфорд мав непогані шанси щонайменше скоротити відставання (1.47 очікуваних голів), проте підвела реалізація. Не допоміг навіть Єгор Ярмолюк, який вийшов на заміну на 72-й хвилині.

Астон Вілла легко впоралась із Фулхемом. Робінсон та Макгінн забили двічі у першій половині, а Воткінс в другому таймі відвантажив третій м'яч за вілланів. Недовзі Хіменес дещо пом'якшив поразку своєї команди голом престижа.

Брайтон несподівано втратив очки з аутсайдером АПЛ – Шеффілд Юнайтед. Адінгра розмочив рахунок вже на 6-й хвилині, однак по перерві "чайки" залишились в меншості, а незабаром взагалі втратили перевагу. Зрештою, команді Де Дзербі таки вдалося втримати бодай нічию.

Вест Хем ледь не зазнав аналогічної невдачі з Ноттінгем Форест. Пакета взяв ворота суперника штурмом на 3-й хвилині. "Лісники" зрівняли ще перед походом у роздягальню, а у другому таймі на кілька хвилин вирвались уперед. Боуен відігрався, а Соучек вирвав три очки для "молотобійців" вже під завісу основного часу.

Ліверпуль приєднався до Манчестер Сіті та Арсенала на вершині турнірної таблиці – в усіх трьох команд по 27 очок, але "містяни" ще мають матч у запасі. Астон Вілла пробилась у зону єврокубків (5 місце, 25 пунктів).

Брайтон йде восьмим (19 балів), Вест Хем – дев'ятим (17), а Брентфорд – десятим (16). Шеффілд досі у зоні вильоту з 5 очками. Форест (13) і Ноттінгем (12) балансують над прірвою.