АПЛ. 12-й тур

Арсенал – Бернлі – 3:1

Голи: Троссар, 45+1, Саліба, 57, Зінченко, 74 – Браунхілл, 54

Вилучення: Вієйра, 83

Крістал Пелас – Евертон – 2:3

Голи: Миколенко, 1, Дукуре, 49, Гуйє,86 – Езе, 5 (п), Едуар, 73

Манчестер Юнайтед – Лутон – 1:0

Гол: Лінделеф, 59

Арсенал впевнено взяв гору над Бернлі. Рахунок у компенсований до першого тайму час відкрив Троссар. Одразу по перерві господарям вдалося відновити паритет завдяки забитому Браунхіллом м'ячу. Невдовзі Саліба вивів лондонців вперед.

А Олександр Зінченко розкішним голом зробив перевагу Арсенала переконливішою. Після подачі з кутового "каноніри" виграли дуель на другому поверсі, та м'яч поцілив у поперечку і відскочив до українця. Зінченко ефектним ударом ножицями влучив точно у "дев'ятку". Останні хвилини "каноніри" догравали в меншості – Вієйра вхопив пряму червону.

Блискучий матч в АПЛ провів ще один наш земляк. Віталій Миколенко на 54-й секунді забив за Евертон у дуелі з Крістал Пелас. Віталій підключився до атаки свого клубу. Спершу удар українця заблокував опонент, але господарі так і не змогли винести м'яч з власної карної зони, і вже за мить український захисник ударом головою впритул загнав м'яч в сітку.

За лічені хвилини опоненти відновили статус-кво, реалізувавши пенальті. На старті другого тайму "іриски" знову вийшли вперед завдяки голу Дукуре, Крістал Пелас відповів забитим м'ячем Едуара. Остаточний рахунок на 86-й хвилині встановив Ідрісса Гуйє – 3:2 на користь Евертона.

У паралельному поєдинку Манчестер Юнайтед здобув мінімальну перемогу над Лутоном – 1:0. Автором єдиного голу став Лінделеф.

Арсенал за кількістю очок зрівнявся з Манчестер Сіті (по 27), однак містяни випереджають "канонірів" за додатковими показниками і мають матч в запасі. Ман Сіті очолює АПЛ, команда Зінченка йде другою. Евертон розташувався на 14-й сходинці.