"Сьогодні з вами говорить не футболіст, сьогодні з вами розмовляє Лучо Діас, син Луїса Мануеля Діаса. Мануель, мій тато, невтомний трудівник, наша опора в сім’ї, і його викрали. Я прошу ELN про якнайшвидше звільнення мого батька, і прошу міжнародні організації втрутитися заради його свободи.

З кожною секундою, з кожною хвилиною наш сум зростає. Моя мати, брати і я у відчаї, засмучені і не мають слів, щоб описати те, що ми відчуваємо.

Ці страждання припиняться лише тоді, коли ми повернемо його додому. Я прошу вас негайно звільнити його. В ім’я любові та співчуття ми просимо вас переглянути свої дії та дозволити нам забрати його назад. Дякую колумбійцям і міжнародній спільноті за підтримку. Дякую за прояви любові та солідарності в цей важкий час, який переживаємо ми та багато сімей у нашій країні", – написав Діас у своїх соціальних мережах.

Нагадаємо, батьків вінгера мерсисайдців викрала Армія національного визволення Колумбії (ELN). Уряд цієї країни, а також США і ЄС визнали цю організацію терористичною. Раніше вдалося визволити мати футболіста, тоді як батько досі залишається у заручниках.

До слова, напередодні Луїс Діас вперше після трагедії зіграв за Ліверпуль у матчі 11-го туру АПЛ проти Луттона. Та врятував свою команду від поразки, зрівнявши рахунок на 90+5 хвилині. Після забитого голу він показав футболку з написом: "Свободу татові".