На старті поточного сезону обидва українські гранди не змогли закріпитися на вершині турнірної таблиці. Шахтар йшов четвертим у турнірній таблиці, а Динамо – на сьомій сходинці.

У складі киян не обійшлося без несподіванок. Буяльський та Андрієвський не потрапили до заявки. Віталій зазнав травми гомілкостопу, а Олександр захворів на коронавірус. Микола Шапаренко вперше після тривалої відсутності через ушкодження вийшов у стартовому складі, Владислав Супряга потрапив у запас.

Перший тайм минув за сценарієм Мірчі Луческу. Кияни створили більш ніж достатньо гострих моментів, але ними не скористалися. Беніто пробивав ножицями у кут воріт – Різник потягнув удар. За лічені хвилини Шапаренко класною передачею знайшов Караваєва між захисниками, однак той з вбивчої позиції не влучив у площину воріт. У Шахтаря з потенційно гольових моментів був хіба що дальній постріл Степаненка над поперечкою.

По перерві малюнок гри змінився. На 53-й "гірники" повели у рахунку. Невертон віддав класну передачу на Зубкова у штрафний, а той пробив Бущана. Після забитого м'яча Шахтар взявся контролювати м'яч і заколисувати Динамо. Серед господарів виділявся хіба що юний капітан Бражко – і Сікана на фланзі зупинив, і атаку розігнав, і з межі карного майданчика пробив.

Шахтар мав закривати питання щодо переможця на 79-й хвилині. Сікан вибіг на побачення з Дячуком і Бущаном, відіграв оборонця хибним замахом, але не впорався з кіпером. Луческу пішов ва-банк і на останніх хвилинах основного часу випустив на поле кракена-Супрягу, який не грав у офіційних матчах більше як рік, а також Царенка й Пономаренка.

Динамо ледь не відігралося. Помилка Назарини призвела до блискавичної атаки киян, яку ударом завершував Краваєв і знову не влучив по воротах. Без штовханини на останніх хвилинах не обійшлося. Дубінчак жорстко зустрів суперника на фланзі – почалася сутичка, на щастя, без жертв.

Маріно Пушіч здобуває першу перемогу в УПЛ. Шахтар підіймається на 3 сходинку (24 очки). Кривбас лідирує в турнірній таблиці (26 балів), Полісся йде другим з 25 пунктами. Динамо – 7 місце, 16 очок.