24 жовтня Шевченківський районний суд Києва ухвалив рішення залишити Коломойського під вартою, інформує УНІАН. Адвокати олігарха просили змінити запобіжний захід з тримання під вартою на цілодобовий арешт у його будинку в селі Микільське-на-Дніпрі Дніпропетровської області з забороною залишати помешкання з 22:00 до 6:00. Та з покладенням на нього обов'язків прибувати до слідчого, прокурора, слідчого судді чи суду. Слідчий суддя Інна Міхєєва ухвалила рішення залишити все без змін.

Коломойський заявив, що вже 8 років страждає на панкреатит та діабет. І нібито за останній місяць хронічні недуги загострилися через неможливість приймати в СІЗО необхідні ліки.

Відтак суд зобов'язав відповідних осіб негайно провести медичне обстеження Коломойського і встановити, чи може він за станом здоров'я перебувати в умовах слідчого ізолятора без надання спеціалізованої медичної допомоги. І постановив у разі необхідності забезпечити фігурантові провадження необхідне лікування з урахуванням наявності хронічних захворювань.

За даними слідства, у 2013-2014 роках одіозний олігарх незаконно заволодів 5,8 млрд гривень, створивши злочинне угруповання, яке складалося з працівників Приватбанку. Коломойський перераховував кошти на рахунки кількох компаній, серед яких був і ФК Дніпро. Окрім цього, йому інкримінують шахрайство та легалізацію майна, одержаного злочинним шляхом.