Відбір на Євро-2025. Третій тур

Україна U-21 – Англія U-21 – 3:2

Голи: Волошин, 31, Очеретько, 43, Квасниця, 90+4 – Мадуеке, 67, Крессвелл, 89

Українці мали нагоду забити вже у дебюті поєдинку – Очеретько вивів на ударну позицію Волошина, але захисник опонентів дограв епізод до кінця та вибив м'яч у підкаті. Англійці у відповідь зовсім скоро організували пожежу біля воріт Нещерета, але наш голкіпер нейтралізував загрозу.

Волошин дочекався свого зоряного часу на 31-й хвилині. Після блискучого пасу Брагару з правого флангу В'юнник не влучив по м'ячу у падінні. Однак Назарій опинився на добиванні та спрямував м'яч повз голкіпера.

Під завісу стартового тайму підопічні Унаї Мельгоси подвоїли перевагу. Очеретько зі штрафного ефектно закрутив м'яч у "дев'ятку" – Траффорд, схоже, не очікував на прямий удар та проспав цей гол – 2:0.

По перерві "синьо-жовті" мали шанс доводити рахунок до розгромного. Брагару прорвався правим флангом і відпасував у воротарський майданчик, де Краснопір намагався пробити з лету. Але Лівраменто підстрахував Траффорда і вибив м'яч з лінії воріт.

Натомість невдовзі Мадуеке відквитав один гол за гостей. А на останній хвилині основного часу Крессвелл, здавалося, відібрав перемогу в України – 2:2. Але вже у компенсований час джокер Ілля Квасниця, який нещодавно вийшов на заміну, видряпав перемогу для нашої збірної – 3:2.

Після цієї видовищної звитяги "синьо-жовті" очолили турнірну таблицю (9 очок). Англія йде другою (6 пунктів).