Нагадаємо, що Роспутько за загадкових обставин втік з команди після матчу з Антверпеном в рамках 2-го туру Юнацької ліги УЄФА. Він пройшов реєстрацію в аеропорту, здав валізу, але не з'явився на посадку в літак. У медіа зʼявилася інформація про те, що він перебуває на території рф і у його послугах зацікавилася Звєзда із Санкт-Петербурга. Проте клуб, який виступає у третьому дивізіоні росії, заперечив свою причетність.

"Сьогодні в багатьох ЗМІ поширюються новини про гравця Шахтаря Олександра Роспутька. Футболіст залишив розташування донецького клубу і попросив політичного притулку в Росії. Деякі припускають, що футболіст може опинитися в Звєздє, зважаючи на зв'язок із тренером нашої команди Геннадієм Зубовим. Від імені клубу заявляємо, що цей футболіст не має відношення до нашого клубу. Вимагаємо припинити поширювати цю неперевірену інформацію", – йдеться у заяві Звєзди на сторінці в Telegram.

Нагадаємо, що Роспутько співпрацював з агентством Prostar, яке після зникнення заявило про припинення будь-яких стосунків з гравцем.