"Підтверджуємо факт неповернення Олександра Роспутька в Україну після матчу з Антверпеном. Гравець отримав посадковий квиток, здав валізу і не з’явився на посадку в літак.

Ми не можемо стверджувати, в якому напрямку зник гравець. У нас немає інформації. Клуб має сподівання, що гравець повернеться найближчим часом. Ми звернулись до нього з офіційним листом з вимогою впродовж п'яти днів повернутися в стан команди.

Якщо він не повернеться – розірвемо контракт з вини гравця. Клуб залишає за собою право вимагати з гравця фінансову компенсацію. Якби передумови для втечі були, гравець би залишився в Україні й не поїхав би на матч юнацької Ліги чемпіонів. Зараз він не виходить на зв'язок.

Ми діятимемо виключно в рамках чинного законодавства. Гравець має нести відповідальність як працівник клубу і як громадянин України, який порушив умови контрактних відносин і положення правил перетину кордону, якщо він в установлений час не повернеться до країни", – наводить слова представника Шахтаря UA-Football.

Раніше повідомлялося, що Олександр Роспутько зараз перебуває у росії, де на нього "дуже чекала" Зірка Санкт-Петербург з третього дивізіону терористів. У тренерському штабі команди з болота працює чемпіон України-2002 в складі донеччан Геннадій Зубов.