Ліга чемпіонів, 2 тур групового етапу

Група Н

Порту – Барселона – 0:1

Гол: Торрес, 45+1

Вилучення: Гаві, 90+3 (Б)

Команди сподівалися закріпити свої успізи стартового туру. Порту розпочав краще і затиснув Барселону на її половині. Тер Штеген здійснив кілька простих сейвів, а у Кошти не було навіть такої роботи. Таремі просив пенальті, але безуспішно.

Додатковою проблемою Барси стала травма Лєвандовскі, який поступився місцем Феррану Торресу. За іронією долі, саме ця біда принесе каталонцям успіх у компенсований час. Гольову атаку організували екс-гравці Ман Сіті. Гюндоган перехопив невдалу передачу Баро і відразу запустив Феррана на рандеву з Коштою – 0:1.

Порту мав аналогічний момент на старті другої половини. Вінгер Пепе біг на тер Штегена, але затягнув з ударом і дозволив Кунде врятувати ситуацію в підкаті. Барселона вже відверто притиснулась до своїх воріт і не цуралася грубощів – 6 жовтих. Арбітр навіть призначив пенальті за руку Канселу, проте з повтором помітив, що Еустакіо першим допоміг собі верхньою кінцівкою.

Таремі повторив геніальну бісіклету з квітня 2021 року проти Челсі. І знову судді на боці Барси – маленький офсайд. У компенсований час Гаві схопив другу жовту.

Каталонці з жалюгідним футболом вимучили другу перемогу. Порту підтвердив високий рівень, але поки ділить другу сходинку з Шахтарем (по 3 пункти). Антверпен з "бубликом" у ролі аутсайдера групи.