"На нашу думку, був пенальті 100%. Нашу позицію поділяють інші фахівці. Також мені телефонували з інших клубів УПЛ, висловлювали свою неповагу до роботи суддів на нашому матчі. Експертні оцінки полягали у тому, що треба було головному арбітру уважніше ставитися до цього епізоду. Якщо ми використовуємо систему ВАР, то, мабуть, можна було переглянути цей епізод там на моніторі.

Як ви знаєте, коментувати рішення арбітрів – не дай боже їх критикувати. Ми знаємо, які рефері тонкі натури. Мабуть, вони можуть образитися на нас, нам би цього не хотілося б. Так влаштована ця система, що в цьому питанні у клубів, у футболістів нема жодних прав, жодних свобод. Ми як ті вівці маємо іти стадом, і нічого коментувати ми не можемо.

Але якщо питаєте особисту думку, то це безлад, по-іншому не можу назвати. Мене як керівника клубу це зовсім не задовольняє. Що робити? Треба, мабуть, міняти систему, міняти процеси управління у суддівському корпусі. Всі встигли помітити те, що Металіст 1925 жодного разу за своє існування, за нову каденцію, коли три роки назад був придбаний клуб, не критикували, не зверталися до комітету арбітрів.

Нас ці три роки принижували. Ми вважаємо, що це знецінення бренду нашого проходу. Вкладаються шалені кошти в проєкт. Я зараз говорю не за наш футбольний клуб, а взагалі про футбол. Вкладаються шалені гроші, а рефері з досить низькою компетенцією дозволяють ще собі робити такі речі.

Ми можемо кваліфікувати вчорашні дії як крадіжку чи гоп-стоп. По грі ми в праві були розраховувати на цю 11-метрову позначку. Інші епізоди я навіть не хочу кваліфікувати якось", – розповів Недєлін у коментарі Tribuna.com.