"Чому наважився на переїзд з України в Росію? Не люблю легких шляхів. Чим складніше, тим цікавіше. Розумів, що буде критика. Але якщо тренер Шахтаря не бачив мене у складі, я вирішив спробувати зайти з іншого боку.

Було три хвилі. Перша, коли з'явилися чутки про Спартак, мене всі почали критикувати. Згодом, коли з'явилася новина, що я підписав попередній контракт із Локомотивом. І вже після офіційного оголошення. Весело було...

Особливо неприємно було вперше. Тоді ЗМІ написали, що я мало не перейшов до Спартака. А я знав, що це все неправда, але в коментарях мене поливали. Тож коли відбувся перехід у Локо, я вже спокійніше відреагував. Мама дуже переживала, не розуміла, як люди можуть таке писати. Говорив їй: "Не читай це, вже все сталося".

В Україні зчинили такий шум, ніби я гравець основного складу Шахтаря та збірної. Грав у Маріуполі, мене там ніхто не знав... А тут з'явився привід – і раптом вирішили про мене висловитися.

Російський паспорт? Такої вимоги не було. Все стосувалося спортивних питань. Після всіх аргументів я був зацікавлений у переході, хотів грати за Локомотив. Бачив, десь писали, що мене можуть дискваліфікувати через зміну спортивного громадянства. Якби в цьому були хоч якісь сумнівні моменти, я не пішов би на це. Впевнений, що жодних проблем не буде.

Чи робиться російський паспорт? Я цим не займаюся", – цитує Мампассі Спорт-Експрес.

Додамо, що Марк Мампассі – вихованець Шахтаря, який цього сезону виступав на правах оренди за Маріуполь. Зіграв 15 поєдинків та віддав одну результативну передачу. Раніше повідомлялось, що футболіст отримає російське громадянство, щоб його не вважали легіонером.