Ще дві європейські країни приєднались до бойкоту футболістів країни-терориста на міжнародних турнірах під егідою УЄФА. Раніше про відмову виходити на одне поле з молодіжними збірними росії оголосила Футбольна асоціація Англії.

"Ми ще раз можемо підтвердити, що ми продовжуємо залишатися на своїх попередніх позиціях – ми засуджуємо військові дії росії в Україні та можемо запевнити, що ми не зіграємо з російськими футболістами на сто відсотків, навіть якщо це буде визначено жеребкуванням.

Якщо так трапиться, що наша і російська молодіжні збірні за жеребкуванням повинні будуть зіграти в тому чи іншому турнірі, наші футболісти не вийдуть на поле, незалежно від того, які санкції за це можуть бути з боку федерації й незалежно від того, де повинен проходити матч.

У цьому випадку можна лише погодитися з представниками футбольних федерацій України, Англії, Латвії та інших країн, які вже публічно заявили, що їхні футболісти не зіграють проти збірної росії. Ми вітаємо їхні кроки та стоїмо разом", – наводить слова Едгараса Станкявічюса офіційний сайт ЛФФ.

На офіційному сайті латвійської федерації з'явилась наступна заява: "Федерація футболу Латвії підтверджує, що збірні Латвії з футболу всіх рівнів не будуть грати проти російських команд, незалежно від місця проведення таких ігор або форми представництва російських спортсменів. Це суперечить твердій позиції ФФЛ щодо війни, яку росія розпочала в Україні, і ця позиція залишатиметься в силі до завершення бойових дій в Україні.

ФФЛ ще раз підтверджує, що є і буде єдиною з Україною та українськими колегами у всіх наступних рішеннях. Також ФФЛ повністю поважає та дотримується процедур, встановлених латвійським законодавством, які стосуються проведення таких ігор або обмежень на допуск таких спортивних команд на територію Латвії".