У понеділок, 25 вересня, Київський апеляційний суд розглянув скаргу Ігоря Коломойського щодо обрання бізнесмену запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в сумі майже 4 мільярди гривень. Прокурор наполягав залишити запобіжний захід без змін, а адвокати Коломойського просили про зменшення застави та звільнення його з-під варти.

На засіданні також були присутні кілька працівників групи 1+1 Медіа, зокрема, і журналіст Ігор Циганик. Вони просили суд відпустити 60-річного Коломойського на поруки. У підсумку Київський апеляційний суд не задовольнив апеляцію, тож український мільярдер залишається у СІЗО, повідомляє Суспільне.

Нагадаємо, Бюро економічної безпеки і СБУ вручили Коломойському підозру 5 вересня. За даними слідства, у 2013-2014 роках олігарх незаконно заволодів 5,8 млрд гривень, створивши злочинне угруповання з працівниками Приватбанку. Він перераховував кошти на рахунки кількох компаній, зокрема, і ФК Дніпро. Також Коломойському інкримінують шахрайство та відмивання майна, одержаного злочинним шляхом. Йому встановили заставу розміром 3,8 млрд гривень.